Van risico tot kans
From risk to opportunity

Consultant 

Mijn naam is Jacques Timmers (1957). Graag stel ik me aan u voor. 

Na het grootste deel van mijn loopbaan bij multinationale spelers op het gebied van verzekering en risicomanagement te hebben gewerkt, ben ik in 2018 overgestapt naar Black Stallion B.V., het bedrijf van mijn partner. Mijn ervaring ligt op het gebied van bedrijfs- en productaansprakelijkheid, reputatie, business-to-business geschillen, schadeclaims en product recall (terugroepacties). Het helpen voorkomen van, en voorbereid zijn op die risico's, en het begeleiden van klanten als zich een dergelijke situatie voordoet. 

Vanuit Black Stallion B.V. zet ik mijn bijna 40 jarige ervaring met enthousiasme in voor ondernemers in Nederland en daarbuiten. Met twee benen op de grond, realistisch, met inlevingsvermogen, en tegen verrassend lage kosten.

Mijn moedertaal is het Nederlands. Ik beheers het Engels, Duits en Frans vloeiend (inclusief zakelijk en juridisch), kan uit de voeten in het Spaans en Italiaans, en spreek Mandarijn-Chinees op basic conversatieniveau.

De overstap die ik in 2018 maakte naar deze kleinere organisatie kwam voor enkele relaties als een verrassing, gezien de voldoening die ik al die jaren in mijn werk vond. Die voldoening vind ik in mijn huidige functie misschien nog wel meer dan bij de grote bedrijven waar ik gewerkt heb. Niet alleen betekent dit een extra dimensie qua kennis op het gebied van export en de voedingsindustrie, maar ik kan nog steeds volop mijn ervaring inzetten. Op een laagdrempelige wijze, voor ondernemers, ongeacht grootte. En vanuit een onafhankelijke positie, omdat adviseren en begeleiden het enige is wat wij doen op het gebied van risico's.  Wij verkopen geen juridische, financiële of andere risico-adviesdiensten. 

Een goede beslissing dus, met goede herinneringen en waardering voor mijn voormalige werkgevers, collega's en relaties.

Loopbaan in het kort

1976-1979: Reisbureau en operator van luxe touringcarreizen, Den Haag  

 • diverse functies op het gebied van de organisatie van luxe touringreizen, cruises en reisverzekeringen

 

1980-2006: Multinationale bedrijfsverzekeraar, Den Haag

 • Schadebehandelaar en teamleider aansprakelijkheidsschade
 • International claims manager
 • Project leader multinational insurance programs and claims skills
 • Risk engineering aansprakelijkheid en recall

 

2006-2018: Amerikaanse verzekeringsmakelaar en risico-adviseur, Rotterdam

 • Liability & Claims consultant
 • Vice President claims consulting & product recall

 

2018-heden: Black Stallion B.V., Gouderak

 • Consultant op het gebied van aansprakelijkheid, recall, exportrisico's en supply chain

 

Kennisgebied en Specialisme

 • Product- en proces-gerelateerde risico’s die tot aansprakelijkheidsclaims en terugroepacties kunnen leiden
 • Contractuele risico’s in de supply chain (stroomopwaarts en stroomafwaarts), algemene voorwaarden 
 • Strategie en bemiddeling bij internationale business-to-business conflicten
 • International litigation management (o.a. selectie en aansturen advocaten)

Directie Black Stallion B.V.

Black Stallion B.V. is in 2017 opgericht door mijn partner, Noreen, een Amerikaanse die haar achtergrond en ervaring heeft in de accountancy. Zij heeft tot en met de jaren '90 gewerkt in New Jersey (V.S.), Beijing en Hong Kong.

Sinds 2001 is zij actief in de export van Europese voedingsmiddelen naar het Verre Oosten. Zij heeft bijvoorbeeld als eerste de Franse producenten en overheid kunnen overtuigen dat diverse slachtbijproducten, die in het verleden niet vercommercialiseerd werden, een waarde vertegenwoordigen. Samen met diverse overheidsinstanties kon een begin gemaakt worden met de noodzakelijke veterinaire protocollen en regelgeving voor deze producten, en werd een markt ontwikkeld. Sindsdien vindt export doorlopend plaats, zijn merknamen geregistreerd en zijn er vrijwel continue containers onderweg. Verder zijn er andere producten bijgekomen zoals wijn, gedistilleerd, kaas, bacon en diverse cosmeticaproducten. 

Vanaf 2017 worden de export-activiteiten gecoördineerd via Black Stallion B.V. in Nederland. Ons bedrijf adviseert ondernemers in Europa met betrekking tot export-gerelateerde vragen. Naast formaliteiten, kwaliteitseisen en branding wordt ook geadviseerd op het gebied van risico, schadeverhaal en betrouwbaarheid en legitimiteit van potentiële afnemers en leveranciers in China. 

De export- en risicoactiviteiten sluiten dus (ook al zou men het niet direct verwachten) naadloos bij elkaar aan. Denk blijvoorbeeld ook aan contract risk. Een belangrijk pluspunt is verder dat we onze respectievelijke netwerken kunnen inzetten ten behoeve van alle cliënten.

Met betrekking tot exportactiviteiten communiceren wij naast genoemde Europese talen vooral in het Kantonees en Mandarijn-Chinees / Putonghua.

Black Stallion B.V.
Beemd 1
2831 XH Gouderak

tel.:     +31 (0)6 2471 6388

mail:    jacques@blackstallion-nl.nl 

Inschrijvingsnummer KVK 68266618
BTW-nummer    NL8573.67.328.B01

© 2020, Black Stallion B.V.

Deze website is gemaakt met Hostnet Website Maker